Teaching/ undervisning

Jag har lång erfarenhet av att undervisa i Artist's Books på konstskolor, grundskolor och andra platser. Jag undervisar även i cyanotypi. Ta gärna kontakt om du är intresserad! Jag skräddarsyr undervisningen så det passar den aktuella gruppen.

Kurserna i Artist's Books börjar vanligtvis med en föreläsning på temat, med en kort historik och fokus på vad en bok kan vara idag. Dessutom går vi igenom grundläggande kunskap om papper och annat viktigt material innan vi börjar det praktiska arbetet. Vi ser på boken som objekt och innehållsbärare, med både nya och gamla böcker som exempel. Jag har många bilder av olika typer av böcker man kan binda, och har dessutom många fysiska böcker som man kan inspireras av.

Jag brukar instruera i bindning av japanska band och helklotband. Under kursens gång vägleder jag alla individuellt, efter behov.

I hold workshops in Artist’s Books in art schools, primary schools and anywhere! I also teach cyanotype. Please contact me if you are interested! I adjust the workshop to the current group.


'Skogen i boken' på Lade skole i Trondheim. Ett samarbete med författare Marte Huke.

Eleverna skrev berättelser om skogen på papper..

..som de sydde böcker av!

Några läste högt inför de andra. Workshopen avslutade vi med en föreläsning om papperets och skogens historia.

Using Format